Julen 2017

Möllans Ost är butiken som funnits i snart 30 år och är specialiserad Ost- & delikatessbutik.
Denna presentlåda är komponerad med speciellt utvalda delikatesser från både Sverige och övriga Europa. Detta är den ultimata presenten till kunder, vänner och anställda.

Lådan består av både smakrika ostar, lufttorkade charkuterier,utsökta marmelader och andra godsaker, perfekt som tapas & ostbricka eller att duka fram på julbordet.

Kex Artisan Chapter collection, De enklaste små ting är ofta en viktig del av de bästa kapitlen i ditt liv..." Här har vi en riktigt bra serie crackers från Spanien! Varje ask innehåller två typer av kex, ett för de snällare ostarna och ett för de lite kraftfullare. Fin olivolja och noga utvalda ingredienser förvandlas till smakfulla crackers med ovanliga och roliga kryddningar, bakas i Barcelona!

Marmelad Fikon, Korsika 110 g

En serie med fantastiska marmelader från ön Korsika. På grund av det perfekta klimatet på Korsika med varma dagar och svala kvällar får deras fikon en hög naturlig sockerhalt, vilket gör att de anses vara de bästa i världen. Prova fikonmarmeladen med en grönmögelost eller en lagrad hårdost.

Marmelad Korsika Gröna tomater 110 g

Vår fina korsikanska marmeladserie!
Prova den härligt gröna tomatmarmeladen till en god grönmögelost eller en smakrik hårdost.

Salami Ramslök

Fint ramslökskryddad och lufttorkad salami från Per i Viken utanför Helsingborg i Skåne. Inga konstiga tillsatser, bara fantastiska smaker!

Salami Cacciatore

En klassisk italiensk salami som kommer från Lombardiet. Den har en mycket gammal historia och man vet att longobarderna som en gång grundade Lombardiet troligen hade den med sig. Namnet betyder ”jägarens lilla salami” och var säkert perfekt för jägaren att ta med sig på sina vandringar.

Camembert Mon Père

Riktigt god och krämig, pastöriserad camembert. En av de mest franska ostarna och samtidigt en av de mest kopierade över hela världen. Denna ost står för en fjärdedel av all fransk osttillverkning. Den är tillverkad med Brie de Meaux som förebild.

Camembert kommer från Normandie, väger 250 gram. Görs på komjölk, opastöriserad sådan, om det är en fin Camembert.

Fourme d’Ambert

Fransk komjölksost som liknar Roquefort. Tillverkas i Auvergne och tillhör de berömda AOP-ostarna. Klassisk till jul att ha på pepparkakor

Beemster VO

VO står för Very Old. Lagrad i minst 18 månader. Fantastisk kola- och knäcksmak som passar både för ostbrickan och den lyxiga helg-frukosten. Härligt krämig i konsistensen. Beemsterkorna äter gräs 4,5 meter under havsnivå, på Beemster polderen. En polder är ett område som är skyddat av vallar. Fram till 1612 var detta havsbotten. Den blå leran på havsbotten tillför gräset – och därmed osten - helt unika kvaliteter. Bland annat en högre naturlig salthalt samt en rikedom på mineraler, vilket gör mjölken sötare och krämigare.

Balsamvinäger di Modena Rossa

Traditionellt producerad och ursprungsmärkt balsamvinäger från Modena. Fyllig och rund i smaken är denna trevliga och prisvärda balsamvinäger. Perfekt att använda i både sallader, dressingar och i en god gryta.

Choklad C.S. No 03 70% Madagaskar

Fantastisk choklad av hög kvalitet producerad i Schweiz. Härlig 70% choklad med kakaobönor från Madagaskar med en lätt syrlighet och fruktighet